Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kalafiorem romanesco, gruszką i serem roquefort
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
100 g sera roquefort pokrojonego w ok. 1 cm kostkę
-
300 g wody
-
500 g różyczek kalafiora romanesco
-
300 g gruszkę (2 szt.), bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół
-
3 łyżki oleju z orzechów włoskich
-
2 łyżki białego octu winnego
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.1 g
Kalorie
958.5 kJ /
228.8 kcal
Tłuszcz
15.6 g
Błonnik
4.7 g
Węglowodany
18.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z soczewicy
45 Min
Marynata jabłkowa
10 Min
Kremowe gratin z jarmużu
55 Min
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1 Std.
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
1 Std. 5 Min
Sałatka z kaszą gryczaną, młodą kapustą i boczkiem
50 Min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 Min
Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami
35 Min
Roladki z piersi indyka
2 Std. 30 Min
Polędwica wołowa z warzywami
1 Std. 50 Min
Sałatka z grillowanym indykiem
20 Min
Guacamole z gruszką i orzechami nerkowca
10 Min